Fransmän misslyckas i Hollywood

Jonathan Levine. Lägg det namnet på minnet.

Med två sensationella filmer i bagaget (All the boys love Mandy Lane, The Wackness) känns det som om fältet är fritt och inget kan gå fel. Dessutom har han bevisat att han kan prestera inom två så olika genres som teen-slash-gore och coming-of-age drama. Vem har tidigare gjort något liknande? Skulle väl vara Ang Lee i så fall.

Hur kommer det sig att alla fransmän misslyckas i Hollywood? David Moreau och Xavier Palud (Ils) gick vidare med Jessica Alba idiotin The Eye, Xavier Gens drar Frontière(s) i smutsen genom att begå konstnärligt självmord med Hitman och om man ska döma av den kritik som Alexandre Ajas (High Tension) Mirrors fått så verkar den vara långt ifrån helgjuten. Vad är egentligen problemet? Jag tycker så jävla synd om dem! Det käns lite grann som om det är upp till Alexandre Bustillo och Julien Maury (À l’intérieur) att bevisa det som de egentligen redan bevisat (i sitt hemland): att det franska blodet sprutar bäst! Lite synd bara att de hoppade av Hellraiserprojektet …