Coffin Joes återkomst

Filmfestivalen i Venedig får en massa skit för att programmet inte riktigt sägs hålla. Det blir ju lätt så när det innehållsmässiga lutar mer åt … ja, allt annat än Hollywood. Och det kanske är viktigt för en stor festival (jag antar det), men desto viktigare borde det vara att stoltsera med kvalitet och originalitet. Detta lyckas filmfestivalen i Venedig med! Vilket program! Jag är osäker på om jag själv skulle kunna knåpa ihop ngt liknande, eller … jo det så klart jag skulle …

Bland godbitarna kan nämnas Vinyan (Fabrice Du Welz), The Wrestler (Darren Aronofsky) och (håll i hatten nu) Embodiment of Evil som är brasilianaren Coffin Joes återkomst efter ungefär 20 års frånvaro. Coffin Joe, som egentligen heter José Mojica Marins, är en av mina allra största idoler och borde faktiskt vara en gigant i allas ögon! Han är runt 70 år gammal och har välsignat omvärlden med bl a Hallucinations of a Deranged Mind och At Midnight I´ll Take Your Soul. För det fåtal av er därute som inte vet vem Coffin Joe är så skulle man kunna beskriva honom som en gravgrävare med sataniska förtecken och svart tjock kappa. Ja ni förstår ju. Lite Buñuel, mycket LaVey och ungefär 10 ton galenskap: pur glädje i mina rödglansiga ögon. Och detta är en festival som får kritik! Vart är världen på väg egentligen?

[youtube xzW8rO3Iz6k]