Vaxat

Såg filmen Misstänkt igår med Cher, Liam Neeson och Dennis Quaid. Ok, jag erkänner, jag har inte sett klart den än! Spelade in slutet för det blev lite sent. Men! Något som slog mig var att jag tyckte att de manliga skådespelarna såg lite konstiga ut! Alltså de var så släta i ansiktet, så unga, jag är inte van att se dem så! Cher är ju man ju van att se på det sättet…lite åtstramad sådär :p Men grabbarna! När jag tänker Dennis Quaid så är Föräldrafällan det första jag tänker på. Där är han pappa, yngre medelålders. Lite fårad, lite Harrison Ford-anda på något sätt. Snygg och lite förutsägbar. Man-vet-vad-man-får-facket.

Men det är ju lite läskigt! De ser konstiga ut, för mig! För att jag inte är van att se dem så, skådisar som är lika aktiva idag som på 80-talet kan ha den effekten för någon som var 10 år när Titanic kom. Det har ju väldigt mycket med filmkvalitén att göra. Filmen Misstänkt är från 1987 och ansiktena har en viss touch av den där jag-har-inga-direkta-linjer-ansiktena. De påminde lite om vaxdockor från Madame Tussauds. Eller typ Audrey Hepburn. Ok, lite hård var jag nu men ”filmisarna” måste ju verkligen ha brett på känslan av att skådisarna var lite övermänskliga…