Bra tutorials!

Jag hade tänkt att lägga upp lite länkar till folk som vill lära sig lite visuella effekter. Vissa vill lära sig allt och vissa vill bara lära sig göra en grej i t ex deras film. Så jag tar upp båda.

Den första jag tar upp är Creative Cow (http://library.creativecow.net/). Här finns många som gör tutorials i många olika program. Det betyder att dom är väldigt olika varandra så jag kan inte beskriva hur dom är riktigt. Men här finns tutorials i alla olika former. Om du vill lära dig hur man gör en fin textanimation så hittar du den här. Vill du lära dig en funktion som göra att man kan spåra rörelser (track motion) så hittar du det med. Väldigt bra sida enligt mig! Men alla tutorials är inte bra här, det finns några som är kort sagt tråkiga, dåliga eller där man inte lär sig något. Så bli inte avskräckt om ni stöter på något som ni inte gillar.

Den andra är väl den mest populära tutorailssidan för visuella effekter. Videocopilot (http://www.videocopilot.net/) är den som man lär sig lite häftigare saker. Av många ”proffs” har den avfärdats pga att man lär sig bara något häftigt utan att veta vad man egentligen gör. Jag håller inte med om det. Man får in arbetsflödet, slipar på grunderna och lär sig dom olika effekterna och hur man använder dom. Det kommer automatiskt efter ett tag när man göra egna grejer. Videocopilot satsar på helheten, här handlar inte ett avsnitt om hur du ska lära dig att använda en funktion, här får du göra något häftigt och lära dig saker på vägen. Dock har Andrew Kramer (”the host”) en hel del dåliga skämt att dela med sig av.

Det är dom jag kan rekommendera. http://aetuts.com/ är något jag hittade nyligen och ser ganska lovande ut. Dock inte så många uppe just nu, men dom som finns ser ganska bra ut. Hur som helst så skulle jag också villja länka till en tutorial som visar att det inte behöver vara svårt för att göra något bra. http://library.creativecow.net/ articles/larsen_carl/analyzing_motion/ video-tutorial.php. Enligt mig skitsnyggt och verkligen enkelt också!
Ha det bra så länge!