Sveriges svar på Se7en

Snart har Dennis Iliadis version av The Last House on the Left premiär. Strage kallar den för ”ännu en onödig nyinspelning av en skräckklassiker” frågan är bara om förhandskritiken är befogad, eller ens om det är tal om en nyinspelning. Likt Rob Zombies Halloween verkar det nämligen mer handla om en helt ny film på ungefär samma tema, namnet känns mest ditklämt för att bolaget ska gå med vinst. Jag tycker det ska bli intressant att se den, det verkar som om de lagt fokus på andra saker än i Wes Cravens film samt att de förhoppningsvis har tagit bort buskissnutarna … Trailern kan ni se minst 4 gånger här.

Om det nu finns någon som undrar vad som hänt den underliga konstallationen David och Leon Flamholc så bor sedan ett tag tillbaka i London där de fortsatt sin filmiska bana. Här kan ni se alla filmer de gjort … Man behöver inte, men man kan, om man vill och det vill man ju? Synd bara att de inte fått tag på SVT dokumentären som handlade om deras flykt ifrån Sverige efter det att Lithivm sågats sönder och samman. Där kan man bl a få avnjuta en stenad (nja) David på en nostalgisk englandsfärja samt en mängd bittra kommentarer om det svenska filmklimatet. Lite taskigt kan tyckas, det handlar ju ändå om mannen (männen, far och son) som gett oss Sveriges svar på Se7en.