Oscarsvinnaren kommer till stan

På fredag har Danny Boyles Slumdog Millionaire premiär. Jag tycker att det är en jäkligt bra film, faktiskt hans bästa sedan Sunshine. Som även den är förbaskat bra. Så om ni inte har ngt bättre för er så tycker jag att ni ska ta och pallra er iväg till närmsta biokomplex för en mumsig dos harmlöst Bollywoodnonsens. På fredag alltså.

Även Taken har premiär. Jag har skrivit en rolig recension av filmen, med torrtråkige Liam Neeson i huvudrollen, som ni kan läsa här på Film.nu på fredag. Jag skrattade högt tillsammans med min dator när jag skrev den, taskigt värre. Men vad ska man säga, mannen har aldrig gjort något av värde. Inte ens Woody Allen lyckade få fason på karl och då är det tyvärr kört.

Såg Werner Herzogs Encounters at the end of the world häromdagen och blev närmast lamslagen av skräck. Herzogs märkliga mässande om undergången och växthuseffekten tillsammans med otroligt vackra undervattensbilder och massiva isberg bildade en sällsynt kompott till film. Årets, än så länge, mest unika filmupplevelse.