3x RIO

Ibland händer det att man träffar en person som ständigt återkommer i ens närhet. Överallt och nästan hela tiden ser man den personens för- och/eller efternamn som i till exempel eftertexten på en film, i namnet på kvartersresturangen, i den bok du precis läser.

Så har det blivit med Rio för mig.

Strax efter att jag började arbeta på biografen Rio i östra London så har jag möte med regissören Philipp Figueroa. Han säger då att han vill göra en dokumentärfilm i Rio (de Janeiro) om ett mentalsjukhus som deltar i den årliga karnivalen. Så dokumentärteamet drog till Rio och jag stannade kvar i min Rio-verklighet.

RIO, Dalston, London

Sen så fick jag nöjet att besöka Stockholm i mars och vad får jag se, om inte…
RIO, Stockholm

BIO RIO!
En underbar liten kvartersbio på Söder som jag hoppas kommer finnas kvar i många år framöver!

Jag fick chansen att arbeta med Dårfink Design på en musikvideo och Happy Endings var där och filmade Rat&Bear’s uppsättning av Ofelia på Riksteatern i Stockholm under mitt Sverigebesök.

Som alltid när jag precis har varit i Sverige så blir jag lite extra exalterad över allt som är svenskt, och denna gång så är det Let The Right One In (Låt Den Rätte Komma In) som äntligen öppnar på RIO här på fredag! Jag kan nog tänka mig att den är totalt uttjatad i Sverige vid det här laget, men här pratar ALLA om den och jag längtar tills fredag…

Publicerat av

Emie

Jag äger och driver det nystartade produktionsbolaget Happy Endings Productions Ltd som är baserat i Dalston, östra London. När jag är ledig från projekt så arbetar jag på The Rio, som är en självständig kvartersbiograf och en av Londons mest omtalade hemliga oaser.