Cannes #1

Här kommer en rapport från Cannes Filmfestival.

De senaste två dygnen har varit väldigt händelserika, soliga, regniga och trevliga!

Vi spenderade torsdagskvällen på röda mattan då vi gick och såg Andrea Arnolds senaste film FISH TANK. Absolut hennes bästa hittills och helt klart sevärd.

On the red carpet (på röda mattan) Fish Tank, Cannes 09

Igårkväll (fredag) hamnade vi på den mindre röda mattan och delade salongen med Harvey Weinstein, Tilda Swinton, Rosanna Arquette bland andra för att se en av de utvalda Cannes Classics filmerna, THE RED SHOES (UK, 1948) som introducerades av Martin Scorsese.

Mellan dessa visningar har vi tillbringat mycket tid på både den skandinaviska paviljongen och the UK film centre, där vi fått återuppleva svenska snittar, informativa kurser samt träffat en mängd trevliga likasinnade människor.

Idag är det soligt igen så jag funderar på att ta morgonkaffet på stranden. Solskyddsfaktor 50, bara för att vara på den säkra sidan.

Publicerat av

Emie

Jag äger och driver det nystartade produktionsbolaget Happy Endings Productions Ltd som är baserat i Dalston, östra London. När jag är ledig från projekt så arbetar jag på The Rio, som är en självständig kvartersbiograf och en av Londons mest omtalade hemliga oaser.