Cannes #2

Helgen har varit händelserik här på festivalen och vi har knappt haft tid att se filmer alls.

Den enda filmvisningen vi hann klämma in i schemat var kortfilmsprogrammet som tävlar i kritikerveckan. Den svenska kortfilmen SLITAGE av Patrik Eklund ingår i det programmet och det var en orginell (och väldigt komisk) inblick i det svenska villasamhället. Helt klart en publikfavorit.

För övrigt så har vi spenderat helgen på diverse seminarier, Brasiliansk strandfest, svensk fest på skandinaviska terassen med elektrisk midsommarstång samt Thailändska och Portugisiska fester och efterfester på det.

Emie (Eva-Marie Elg), Brazilian Beach Party, Cannes 2009
Bild tagen av Eduardo Pinto på den brasilianska strandfesten.

Ikväll är galavisningen för Lars von Triers omtalade ANTICHRIST och biljetterna är heta och svåra att komma över. Men vi har inte gett upp. Dessutom så kolliderar galavisningen med festen som Göteborgs filmfestival organiserar, så skulle vi missa filmen, så gör det faktiskt inte så jättemycket.

Publicerat av

Emie

Jag äger och driver det nystartade produktionsbolaget Happy Endings Productions Ltd som är baserat i Dalston, östra London. När jag är ledig från projekt så arbetar jag på The Rio, som är en självständig kvartersbiograf och en av Londons mest omtalade hemliga oaser.

3 reaktioner till “Cannes #2”

  1. Ooooops! Den kommentaren skulle till Canneske?-inlägget. Undrar vad jag tänkte när jag skrev den här…

  2. Antichrist, den gamla osten förhandsvisas på cinemateket den 27 maj. Gå dit Magnus!

Kommentarer inaktiverade.