Wait for it…

Så många storslagna filmer som hägrar! De största nutida filmskaparna har slängt ihop sina nya mästerverk, som alla har sagotema.

Den mest olycksbådade regissören genom tiderna, Terry Gilliam, har slängt ihop The Imaginarium of Doctor Parnassus (där den avlidne huvudrollsinnehavaren Heath Ledger byts ut mot Johnny Depp), Spike Jones har filmatiserat en av mina favoritsagor som barn Where the Wild Things Are, Wes Anderson har animerat Roald Dahls Fantastic Mr. Fox och slutligen Tim Burtons Alice in Wonderland!

Det enda som saknas är om David Lynch skulle göra Bambi.

I helgen filmade vi klart min senaste kortfilm, The Theory, som vi påbörjade inspelningen för i slutet av juni. Vi filmade i Belsize Park i norra London i en art deco lägenhet från 1930 med Tim Burton som granne. Min fotograf och regiassistent fick äran att le åt Helena Bonham Carter när hon gick förbi dem på gatan. Tim Burton såg vi dessvärre aldrig skymten av.

The Theory by Eva-Marie Elg with Terry Jermyn and Heather Allen

Själva filminspelningen gick lysande och vi är nu redo att påbörja efterarbetet.

Ett filmtips som man kan se just nu: Pedro Almodovars Broken Embraces som jag missade i Cannes, är en hyllning till film – bÃ¥de som arbetsplats och film som dokumentation. SÃ¥ färgglad att man nästan kan känna smak i munnen.

Publicerat av

Emie

Jag äger och driver det nystartade produktionsbolaget Happy Endings Productions Ltd som är baserat i Dalston, östra London. När jag är ledig från projekt så arbetar jag på The Rio, som är en självständig kvartersbiograf och en av Londons mest omtalade hemliga oaser.