Dokumentärpremiär

Premiären av vår dokumentär Suburban Madness är nu avklarad och som projektets exklusiva producent så är jag förstås jättenöjd över resultatet. Nu hoppas vi att dokumentären kommer ha framgångar på festivaler – både som belöning för vårt hårda (och kostsamma) arbete men speciellt för patienterna på mentalsjukhuset i Rio de Janeiro som välkomnade vårt dokumentärfilmsteam och lät oss ta del av deras vardag. Det ska bli väldigt spännande att se i vilka länder som dokumentären kommer ha framgång, eftersom jag kan tänka mig att olika kulturer ser och reagerar på mentalsjukdommar på väldigt olika sätt. Mentalsjukas rehabilitering är ett så kontroversiellt ämne som inte lämnar många oberörda, medan karnival gör folk så glada. Så man kan säga att dokumenären är en underbar mix av ett seriöst socialt ämne och ett färgstarkt lyckorus!
Är det någon som har bra tips på dokumentärfilmfestivaler så skriv gärna en kommentar eller email.

Premiär av Suburban Madness, premiere, Philipp Figueroa, Eva-Marie Elg, Rio Cinema, Loucura Suburbana
Regissören Philipp Figueroa och jag på premiären på Rio.

Nu i oktober så har jag min första svenska filmfestivalvisning! (Det närmaste jag har kommit Sverige tidigare var i Uleåborg, Finland, på Nordisk Panorama.)
Det är animationsfilmen Att Sova och Drömma om Mat som kommer visas i det regionala programmet Här & Nu på Uppsala Kortfilmfestival. Det känns verkligen jätteroligt eftersom jag (mer eller mindre) härstammar från Uppsala och det var just där som jag först träffade Kolbeinn, vars serie filmen är baserad på.

Så vi ses i Uppsala!

Publicerat av

Emie

Jag äger och driver det nystartade produktionsbolaget Happy Endings Productions Ltd som är baserat i Dalston, östra London. När jag är ledig från projekt så arbetar jag på The Rio, som är en självständig kvartersbiograf och en av Londons mest omtalade hemliga oaser.