Billig bluray årets julklapp?

JVC XV-BP11 bluray

Elektronikbranschen matar ut aggresivt prissatta blurayspelare i handeln just nu. Förhoppningen är att bluray blir årets julklapp.

Idag var det JVC:s tur att visa musklerna med det fantasieggande namnet XV-BP11. Deras maskin kan, förutom att snurra bluray-skivor, spela AVCHD-filer och har HDMI 1.3-anslutning. Den stöder dessutom formaten WMV, JPEG, MP3, WMA, Dolby Digital, Dolby Digital plus, Dolby True HD, DTS och DTS HD Master Audio/Essential och klarar BD-Rom, BD-R/RE, DVD-Video, DVD-R/RW, DVD+R/RW, Audio CD och CD-R/RW skivor. Förutom HDMI har den utgångar för komposit video, analog L/R och koaxial audio. Det finns en USB-port på framsidan för att koppla in till exempel en videokamera. Den viktigaste funktionen som saknas är internetkoppling, tycker Slashgear.

Priset? $199.95 i USA (ca 1 400 kr). Om och när den blir tillgänglig i Europa återstår att se.

En kommentar till “Billig bluray årets julklapp?”

Kommentarer inaktiverade.