Reflektioner från Göteborg Filmfestival 2011 #1

Festivalpasset är upphämtat. Festivalen har officiellt börjat.

Jag har knappt varit i Göteborg förut, men staden förtjänar redan sitt rykte som ’trevligare än Stockholm’. Min härliga busschafför på bussen, som jag blivit tipsad att ta till festivalcentret, använde både radiosändare och mobiltelefon för att se till att jag hamnade på rätt ställe. Dessutom passade han på att varna mig för de områden jag för undvika, där ’inte så bra kvinnor rör sig’. Bra att veta, när min jacka i fuskpäls kan ge ett visst sken av att vara en inte så bra kvinna.

Första filmerna börjar om drygt två timmar, så jag passar på att reflektera över det lilla jag hunnit uppleva den här morgonen, innan festivalmaratonet börjar på allvar.

Under tiden jag är här i Sverige så har jag satt min regiassistent i jobb att fortsätta dokumentärfilmningen av det teaterprojekt vi följer för tillfället. Jag får rapporter om att skådespelare har hoppat av och att projektet kanske kommer behövas ställas in, i stil med Lost in La Mancha… Jösses.

Publicerat av

Emie

Jag äger och driver det nystartade produktionsbolaget Happy Endings Productions Ltd som är baserat i Dalston, östra London. När jag är ledig från projekt så arbetar jag på The Rio, som är en självständig kvartersbiograf och en av Londons mest omtalade hemliga oaser.