George Clooney spelar in i Sverige

Snart kommer George Clooney och regissören Anton Corbijn till Jämtland för inspelningen av filmen ”The American”.

Öppningsscenen av Anton Corbijns kommande film ”The American” utspelas i Sverige och det tar filmproduktionen och huvudrollsinnehavaren, Oscarbelönade George Clooney, till Jämtland i slutet av januari. Focus Features, som har världsrättigheterna till filmen, har utsett SF Produktion till produktionsservicebolag under den svenska delen av inspelningen.

”The American” är Anton Corbijns andra biofilm som regissör, efter den prisbelönade ”Control” 2007. Filmens manus av Rowan Joffe bygger på romanen ”A very private gentleman” av Martin Booth, publicerad 1990.

Amerikanen Jack (Clooney) är en slipad lönnmördare. När ett jobb i Sverige går snett meddelar han sin kontaktperson Larry att nästa uppdrag blir hans sista. Det tar honom till en liten pittoresk stad på den italienska landsbygden, där han håller låg profil och för en gångs skull kan njuta av lugnet. Hans uppdragsgivare, en belgisk kvinna vid namn Mathilde, dyker dock snart upp i stan med en beställning, att tillverka ett vapen. Helt oväntat träffar Jack en präst, Fader Benedetto, som han öppnar sig för och han inleder en romans med den italienska kvinnan Clara. Men med garden nere utmanar Jack ödet.

(Baserat på ett pressmeddelande från SF Film)