Akut seriesaknad!

Så kulminerade då Dexter s.3 i vad som bara måste ha varit ett personifierat antiklimax, inte för att avsnittet i sig var dåligt utan för att alla tillsammans inte riktigt överträffade vare sig s.1 eller s.2. Och vad gäller den första säsongen så är glappet stooort. Näe, han får ta sig i kragen och leverera ytterligare och mer rejält i vad som komma skall. En framtid som egentligen inte bådar särdeles gott men som man ändock ser fram emot; en trygghet man njuter av att gå hand i hand med. Dexter har kommit mig väldigt nära, hans inre monologer, humorn, med vilken skicklighet Michael C Hall växlar mellan mördare och strategisk familjefar. Dexter är mannen som lärt sig att agera som en människa men som egentligen bara bär dennes ytliga drag, hans inre kategoriserar sig som rovdjur. Så låt oss hoppas på en blandning mellan alla tre tidigare säsonger: nybyggaranda, sexuell oskärpa och morbid såpa. Då blir det toppen!

Samtidigt som Dexter avslutats sörjer jag även Mad Men och Sons of Anarchy. Mad Men’s framtid står skriven i stjärnorna, pengar-pengar-pengar, medans SOA är klar för vidare eskapader och man längtar! Bästa serien på länge.

Mad Men osar av obehag

Tredje avsnittet in på Mad Men s.1 så förstår jag att det här är en serie som kommer att följa mig ett bra tag, istället för tvärtom. Man känner sig lustigt betraktad under tiden man spenderar tillsammans med 50-talets copykillar och deras utsvultna hemmafruar, det är en känsla som gränsar till fysiskt obehag, en känsla som lovar det värsta. Som Twin Peaks utan det övernaturliga. Fenomenalt! Och sjysst med två säsonger att spana in innan det blir tidig seriejulafton i slutet av september då både Dexter och Californication kör igång igen. Ibland är tv bättre än film.

Fnissade iväg ett kort men roligt mail till Atlantic Film idag:

Hej,

Jag tänker på er.

Ovänligen,
Greger Grus