Vad det egentligen handlar om

Det nya året börjar regnigt och svart med tankar om en film runt 12, eller så.

Annars har jag lovat mig själv att utvecklas till den yttersta grad på alla möjliga plan och kanter. Detta innebär i korta ord och drag att jag kommer att konsumera mer film. Det innebär även, om man nu ska ta och bli lite långrandig, fler konserter. Men också fler konfrontationer … Det sista är egentligen bara ett bihang av vad som alltid funnits där, i slutet av svanskotan, och som nu kommer få chansen att blomma fullt ut. Vad det handlar om, exakt, vet jag inte riktigt ännu … men jag har alltid känt att det funnits spärrar: verbala, litterära. Vissa spärrar kan vara positiva, dock inte mina. Det kan ha att göra med ålder. Jag kände aldrg av några begränsningar när jag var 20.

Jobbmässigt sätt så kunde det inte börja bättre, går på en klippass. tjänst (STRIX) nu på tisdag och det känns skönt och inte så nervöst, har gjort det förut, kommer förhoppningsvis inte att behöva göra det igen (måste få en redigeringstjänst snart!)

För att simplifiera det hela, eller vad ALLT egentligen handlar om: Går det att göra bra svensk film efter den fantastiska Farväl till Falkenberg? Kommer Four Flies on Grey Velvet äntligen att släppas på DVD? Har Nacho Cerda tagit sig i kragen och lyckats prestera hård skräck utan obduktionselement (se Aftermath) i den efterlängtade The Abandoned?