Mobiltelefonins mörka sida

Innan jag glömmer bort det: Haunted av Chuck Palahniuk är årets bästa bok.

Att komma med ett uttalande av de ovanstående radernas kaliber så här tidigt på året kan vara vanskligt, speciellt när man än så länge bara påbörjat boken ifråga. Men ibland måste man bara satsa järnet och göra det med råge! Som Chuck själv då.

Övriga sensationer de senaste dagarna: mobiltelefonins mörkare sidor slår an en ton hos mig som fyller mig med glädje och morbid lusta. De flesta mobila telefoner har idag någonting som kallas för bluetooth, en funktion som introducerats för att kompensera alla dessa icke ringande mobilanvändare landet runt. Bluetooth används för att skicka bilder till människor man inte känner på tunnelbanan, bussen mm. I folksamlingar skulle man kunna säga. Man kan även skicka text och musik. Jag brukar skicka bilder som är antingen upprörande kryptiska eller bara obehagliga. Som kanske en leende mun i närbild, en gubböppen hand eller bara ett blodsprängt öga. Givetvis är det inte bara att skicka, det hade varit för lätt, utan mottagaren måste godkänna meddelandet. Detta löser man oftast genom att vara envis, bara skicka skicka skicka den där bilden, eller vad det nu är, tills att du blir av med den. Sedan är det bara att njuta av skådespelet. Hmm, ngn fick ett meddelande, hur ser personen ut. Hon, han, ser bilden, tänker, vem fan? Sjunk ner, se upptagen eller irriterad ut. Försök att inte skratta. Det är svårt, otroligt lurigt. Men man blir belönad, tro mig, och uppfriskad.

Det var dagens tips, det och Dexter såklart, bästa serien just nu!