It ain’t over ’til it’s over

Den 19:e januari har den premiär, Rocky Balboa. Jag hade hört nånstans att den skulle komma. Jag hade sett någon bild på en barbröstad Stallone, 60 år gammal, i en boxningsring. Jag rös av obehag då.

Först idag samlade jag mod nog att se de två trailers som finns ute. Jag rös till igen, men denna gång av behag. När titelspåret dundrar igång och Stallones släpiga Italian Stallion-röst deklarerar att han vill ”slåss lite igen”. Jag ryser igen. Och jag kommer sitta där i biomörkret och minnas hur jag som liten gillade Rocky III och Rocky IV bäst men hur jag med åren kom att göra en helomvändning till Rocky och Rocky II. Det finns så mycket mera hjärta i de första två filmerna, det inser jag nu. Rocky III och IV (jag vill inte ens prata om Rocky V) må vara spektakulära, och III:an gav oss Eye of the Tiger(!), men de känns så plastiga när jag ser tillbaka på dem idag.

Säga vad man vill om de ekonomiska turerna kring att göra en ”Rocky 6” 16 år efter Rocky V, och 30 år efter Rocky, men jag tycker mig se lite hjärta i trailern trots allt. Talia Shire är inte med men att Burt Young är tillbaka som Paulie väger upp en hel del. Milo Ventimiglia (”Jess” som vi älskar att hata i Gilmore Girls) kan nog fungerar som Rocky Junior också. Jag hoppas verkligen att filmen håller och jag vet nu vad jag kommer göra den 19:e januari.

Publicerat av

Oskar Dahlbom

Filmintresserad medievetare bosatt i Lund. Ursprungligen från Gotland. Nybliven pappa till världens finaste Gusten.

5 reaktioner till “It ain’t over ’til it’s over”

  1. Filmen går ikväll kl 22.25 på Kanal 5. Fram med tidtagaruren så kan tvisten avgöras!

    Skämt åsido så tror jag Hibbot menar att filmens starkare partier inte återfinns i scenerna i ringen med Apollo och Rocky utan snarare i dramat runtomkring. Men jag tror också att själva fighten mellan dem drar ut en del på tiden.

  2. Ja, jag förstår vad du menar. Tycker ändock att ditt resonemang är aningen märkligt då även scenerna i boxningsringen tar upp en del tid av filmens tid (slutfighten håller väl ändå på i 15 – 20 min) ingen tid alls om man jämför med efterföljarna, men ändå.

  3. Till Anonymous:
    Hoppas att du inser att det var scenerna i boxningsringen jag syftade på. Jämför mellan ettan o fyran så förstår du (förhoppningsvis) vad jag menar.

  4. Ursäkta!? Rocky var en film om boxning, hela dess själ andas just boxning. Hur kan du då ha sett en film med lite boxning?

  5. Instämmer i din betraktelse. Rocky var en film med stort hjärta och lite boxning. Om Rocky VI upprepar det konceptet och har en tiondel av hjärtat så kommer filmen att bli en av 2007 års bästa filmupplevelser.

Kommentarer inaktiverade.