Sean Penn

Skrattade ett kvävt, högt, skratt häromdagen då jag råkade lägga märke till en minst sagt lustig sak under en av mina många och långa tågturer till jobbet. Framför mig sitter en ung herre klädd i rock och basker och ngn slags snusnäsduk, alltså en levande kulturbesatthet. Jag känner igen dem, jag har varit där själv för länge, länge, sedan. Och jag skäms, trots att det var minst 15 år sedan så ryser jag fortfarande vid tanken på att jag var en av dem som tyckte att Göteborgs Filmfestival var viktig … Idag vet jag bättre. I alla fall, den här killen som jag tror mig förstå, som jag redan placerat i ett fack skenar plötsligt mot ett annat håll, ett anonymt sådant, när han plockar upp en bok ur sin slitna, svarta, skinnväska (flagor som faller till golvet och stora metallspännen, ”såklart” tänker jag). Och med denna bok blir han till en idol, en dokumentärfilmsidé att dö för. Boken handlar om Sean Penn!!! Det är en sk biografi!!! Den är tjock, minst 600 sidor, och på engelska!!! Vem läser en sådan bok? Så märkligt. Kan det vara en förklädnad? Han såg lycklig ut. Sean Penn … En gång i tiden gift med Madonna.