Hugh Grant i Stockholm

Hugh Grant. Foto: Esbjörn Guwallius @ 2007 Film.nu

Hugh Grant är i Stockholm för att marknadsföra sin nya film Music and lyrics. Under torsdagen gjorde han intervjuer med nordisk media på Grand hotel i Stockholm. Film.nu träffade honom för en intervju, som du kan läsa om du följer den här länken.

Inför intervjun skickade filmbolaget ut förhållningsregler för intervjuerna. Där gjordes klart att Grant inte skulle komma att svara på privata eller alltför närgångna frågor. Intervjuerna skulle handla om hans nya film. Sådana förhållningsregler är inget man uppskattar som journalist, och många menar att man bör bojkotta dylika intervjuarrangemang. Fast alla vill ju träffa Hugh Grant ändå…

När man ser läser Expressen.se förstår man dock varför Hugh Grant vill vara lite privat. Expressens reporter har följt Grant i hasorna från det att han landade på Arlanda, tills att han slocknar i sängen på hotellrummet. Det kanske mest osmakliga exemplet i artikeln är nog när reportern inte ens lämnar honom i fred i toalettkön på en restaurang:
Väntade på toan
När Expressens reporter pratade med honom utanför herrtoaletten visade han upp en nästintill folkskygg sida:
– Jag väntar bara på toaletten, sa han ursäktande och stirrade ned på sin mobil, som han samtidigt knappade nervöst på.
Nöden har ingen lag. Inte ens för en kändis.”
(Expressen.se 7/3-2007)

I jämförelse med de brittiska tabloiderna är dock Expressen en ganska snäll stalker.

Vad Hugh Grant hade att säga om filmen kan du inte läsa i Expressens artikel, men är du intresserad av film och inte skvaller, kan du läsa vår intervju här.