Tagning 1

Varje känsla som någonsin har känts av någon, finns det troligast en film om. Det enda vi kan göra nu är att försöka hitta ett revolutionerande sätt att beskriva denna känsla på.

Som publik attraheras vi av olika saker när det gäller filmens värld. Vissa har gjort en högtid av Oscarsgalan, vet vem som är nominerad till årets Bafta och kan namn, regissör och emellanåt även vem som skrivit musiken till de filmer de anser vara bäst. Sen finns det personer som är nöjd med en eller ett par såpor på tv och kanske en film på fredagkvällen. Men de flesta tillhör kategorin som älskar att titta på film, känner till lite olika genrer, har allmän kunskap om aktörer och regissörer, och som faktiskt inte bryr sig om hur många priser en film har fått för att den är där för att roa. I min värld har filmen en väldigt aktiv roll. Eftersom detta är min första blogg för Film.nu så måste jag ju få presentera mig lite.

Kortfattat kan jag beskriva mitt liv som en komedi, med starka inslag av drama, sci-fi och romantik. På hyllan kan även skymtas en del sport/musik DVD och ett par erotiska och alternativa filmer.
Jag skiljer på att se film och att SE film. Jag blir konstant förälskad i olika karaktärer och miljöer och är svag för bra filmcitat. Filmen har ofta fått ersätta det som saknas i mitt liv för stunden och hittar jag en film som får mig att tänka i andra banor så kan det ta dagar innan jag kommit över upplevelsen. Mitt intresse för film och filmskapande är genuint om dock mina kunskaper alltid kommer att kunna förbättras.

Jag heter Hildelise Karlman, välkommen till första tagningen…