En lördag med Orson, Clint, Paul och Martin

Jag åker till Göteborg i helgen för att på söndag återigen njuta av vår tids mest begåvade låtskrivare, Bob Dylan. Jag vet redan nu att det kommer bli bra. Dessvärre så verkar det därför inte bli mer film för mig denna månad, vilket direkt bidrar till att Asienmånaden tar stryk och att det totala filmtittande kommer bli ganska lidande. Självklart är lördagens TV-tablå samtidigt fylld med intressanta filmer, just eftersom jag inte kommer ha tillgång till en TV den kvällen. Hela 13 filmer visas på de sex stora kanalerna (SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5 och TV6) på lördag och SVT1, SVT2 och TV3 bjuder på fyra riktiga klassiker av regissörer i toppform. Touch of Evil (SVT1 00:05), Magnolia (SVT2 21:15), Goodfellas (TV3 22:30) och Unforgiven (TV3 01:10). Det är väl egentligen bara Magnolia som ligger på en acceptabel tid men det hade varit riktigt skönt att få krypa upp i soffan (alternativt sjunka ner i fåtöljen) och njuta lite av en tid som flytt. Men jag ska inte klaga. Förhoppningsvis kommer söndagen att bjuda på massor av just den varan, blandat med lite godbitar från den fantastiska Modern Times.

Publicerat av

Oskar Dahlbom

Filmintresserad medievetare bosatt i Lund. Ursprungligen från Gotland. Nybliven pappa till världens finaste Gusten.