Gott mos

När jag var liten så gällde Evil Dead och Bad Taste, två för den tiden extrema filmer gjorda av två för den tiden kultiga filmregissörer. Men de gick vidare och gör idag en annan slags film, det är inte splatter som gäller längre. Sam Raimi tog sig an Spindelmannen och Peter Jackson Ringen-triologin. Två lågbudgetfilmare som får en chans och löper linan ut till dess fulla längd. Saknar de inte tiden innan all pompös storslagenhet? Kommer samma sak att ske med nutidens b-filmsregissörer? Om man drar en parallell till dagens splatter film så finner vi karaktärer som Fred Vogel, Lucifer Valentine och Rob Zombie. Kommer dessa också en dag ge upp vad de tror på för stora Hollywoodprojekt och hur kommer de då att se ut?

Senaste Halloween trailern ligger nu uppe och visst är den snygg, dock tycker man sig redan här kunna se bevis på att Zombie börjar domna av en aning, man har svårt att känna igen sig; stilen från House of 1000 Corpses och Devil’s Rejects är definitivt borta. Är han påväg mot något annat? Halloween har en sjysst budget, stort bolag bakom sig, stora förväntningar. Jag kommer att bli mycket besviken på herr Zombie om hans nästa film kommer att bli Spindelmannen 4 …

Påsken kulminerar idag med Nine Inch Nails på Annexet i Stockholm. Det kommer att bli det största påskägget hitills och jag kommer att äta tills jag spyr!