Prata med henne för Guds skull!

Varför plågar jag mig igenom Filmkrönikan vecka efter vecka efter vecka …? Det är ju så dåligt! Och det är på det stora hela Helena von Zweigbergk’s fel, hon är ett sällsynt koncentrat av idioti och grällt tanthäng. Varför får hon sitta där i soffan och häva ur sig dumhet efter dumhet? Andrea är rätt vettig, Göran köper jag också. Kan inte de ta saken i egna händer och sudda bort den där styggelsen vars blotta namn avslöjar för mycket. Ikväll fällde H … uächsss … elena (suck) von Zweigbergk följande ungefärliga ord: Hur är det då att se Adam Sandler i en seriös roll för en gångs skull? FAAAN! Jag är inget Sandler fan, dock har han medverkat i tre filmer som jag tycker mycket om och de är alla seriösa: Punch Drunk Love, Spanglish och slutligen då också Reign Over me. Och det är inte bara den extremt dåliga researchen jag stör mig på utan hennes förakt för filmer som inte är ”seriösa”, ett förakt för människorna som tycker om dessa filmer (som då tex Adam Sandlers komedier). Alltid hennes sega, falska, Mona Lisa leende som säger: Såja, såja, ni växer nog också upp en dag ska ni se. Ironiskt nog hakar hon inte av ”leendet” när tyngre titlar tas upp, vilket i sin tur leder till att man förstår: att denna människa tycker om film på samma sätt som tanterna som alltid pratar om att köpa Cinemateket kort men aldrig gör det för det är inte filmen i sig som är det viktiga utan skitsnacket runtomkring.