DV8

Året var 1986, landet var England och en grupp dansare som tröttnat på den inriktning proffesionell dans tagit startade trevande ett företag, DV8 (Dans & Video8), ledd av Lloyd Newson. (www.dv8.co.uk)

Jag tänker inte gå in alltför djupt på deras historia och vilka de är, för er som har lite extra intresse så kan ni ju kika på deras hemsida, men deras arbete går i korthet ut på att arbeta med frågor som berör alla genom att visa det i otroligt fysisk och mentalt krävande dans. Alla deras arbeten filmatiseras, inte direkt från scenen utan med färdiga kulisser som vilken film som helst. Deras arbete lockar på så sätt en bred publik både inom dans och för filmintresserade. Jag hittade två av mina abolut största intressen i en fantastisk symbios via denna grupp. Deras arbete berör på så många nivåer. Du kan njuta av fantastiska dansare vars arbete är otroligt fysiskt och bygger mycket på förtroende dansare emellan och ofta är väldigt självutlämnande. Inspelningen av varje arbete är rent och helt utan onödig rekvisita. Ljud, ljussättning och bildkomponering är nogrann och genomarbetad. Personligen tycker jag att varje film jag sett har varit en njutning för de flesta sinnen och det ger mig alltid en mental orgasm.
Om du får för dig att kliva in i denna värld, läs gärna på lite om filmen du skall se i förväg för att på så sätt få en djupare förståelse för vad du kommer att få se. Och när du har sett den första filmen och känner ett behov av att prata av dig lite om det du sett, hör av dig! Det skulle vara ett nöje att få disskutera det med dig!

/Hilde