I morgon filmar vi stormen

Ok, då var det mindre än en månad kvar på min 8 månaders utbildning i Ebeltoft, Danmark.

Ebeltoft, en nästan otäckt gullig småstad vid Jyllands östkust med kullerstensgator och dockhusliknande byggnader. Ca 10 minuters gångavstånd från ”city” ligger The European Film College, där det varje år i september kommer runt 110 personer från hela världen för att studera film.

Under dessa månader får du chansen att prova på det mesta inom filmproduktion. All undervisning sker på engelska och lärarna är (mer eller mindre) professionella inom sina områden..

Nog med reklam, här tänkte jag skriva om hur jag har haft det här, vad vi gör och hur en filmstudent ser på framtiden inom branschen.

Lite kort om mig först. Jag heter Stina, är 20 år och är född och uppvuxen i Sundsvall. I gymnasiet gick jag en bild och form-linje och det var där jag intresserade mig för film. Eller fick ett djupare intresse för det kan man säga, intresserad var jag väl redan, som alla andra. Men filmkonsten blev intressant för första gången. Efter gymnasiet gick jag igenom en kortare period av arbetslöshet och lite ångest över framtiden. Så flyttade jag till Stockholm i några månader och jobbade på en restaurang. Efter det drog jag och min vän Julia till Barcelona där vi var i ett halvår. Två veckor efter att vi kommit hem flyttade vi till Danmark. Ja, vi sökte båda och båda kom in.

Så nu är jag här. Ligger inne i mitt och Julias rum i ett av fyra elevhus här på skolan, med datorn på magen. Jag har fått resten av kvällen ledig efter att filmat från lunch till middag, sedan hämtat en eka hemma hos en av våra ”mattanter” Michael, och sen förberett för morgondagens shoot…filmning.. Jag berättar mer om vår tysk expressionistiska stumfilm nästa gång, så länge kan ni kolla in skolans hemsida om ni är intresserade: efc.dk

I morgon filmar vi stormen.

En kommentar till “I morgon filmar vi stormen”

Kommentarer inaktiverade.