Söndag morgon

Var och såg på Sunshine (Danny Boyle), en mullrande arty film med 0 att berätta, i story. Men med hur mycket som helst att förmedla i känsla. Kort sagt så var det en förbannat häftig film som jobbade på högvarv i 100 min och det räcker gott och väl. Musik av Underworld, vilket säger det mesta. + att biografen vågade skruva upp volymen så högt att stolarna bokstavligen vibrerade i salongen, något som krävs då det handlar om hjärt och lungräddning av solen.

För er som suktar efter ångest av sexuell karaktär, med en bitter bismak av dominans och elitism rekommenderar jag Pianisten (SVT tisdag), där Isabelle Huppert är fantastisk. Filmen är ett brutalt mordvapen som aldrig slutar slå, förrän den abrupt avslutas och man ligger där i skakande fosterställning; övertygad om att livet just passerat. Den är likt Irreversible en resa in i vår sexuellt mörka varelse, en jävligt obehagligt resa och för en gångs skull känns det bra att betala Tv-licens.

Förresten: Läser i dagens Svd att Sifo söker människor som har Cancer för en liten undersökning. De som ställer upp får en trisslott.

En kommentar till “Söndag morgon”

  1. Michael Hanekes ’La Pianiste’ (Pianisten) är verkligen månadens TV-tips. Det är en film som snarare blivit en känsla i mig mer än minnet av en fysisk film. En känsla som inte var så behaglig att uppleva första gången och som aldrig lämnat mig efter det, men som jag är uppriktigt tacksam över att ha fått uppleva. Huppert gör något av det bästa jag sett i skådespelarväg.

    Personligen så tycker jag att det alltid känns bra att betala TV-licensen.

Kommentarer inaktiverade.