En ballad att somna till

Nu har det alltså uppdagats att TV4 både läser och låter sig inspireras av denna blogg. På tisdag (1 maj, 21.00) visar de nämligen 25th Hour, som jag ju har pratat lite extra om den senaste tiden. Nu kan jag väl vänta mig något slags gage från TV4, då jag tydligen är filmansvarig där nu? Jag är ödmjuk inför uppgiften.

Annars har det inte hänt så värst mycket i filmväg. Jag lyckades somna ifrån Talladega Nights: The Ballad of Ricky Bobby häromdagen. Den var inte så värst bra. Det jag såg (jag sov inte så många minuter totalt) var inte direkt kul och det sega tempot, som antagligen försökte ge filmen någon extra dimension, var direkt förödande för den komiska helheten. John C. Reilly är en personlig favorit och jag tyckte att han fungerade relativt bra tillsammans med den lite överspelade Will Ferrell. Men som oftast blandades scener som nästan var roliga med scener som borde ha hamnat på golvet i klipprummet. Känslan av att allt från början varit en ganska rolig TV-sketch som sen helt misslyckats i sin förvandling till långfilmsformat lämnade en alltför dålig smak av buskiskaramell i munnen. En karamell som jag somnade ifrån och nästan satt i halsen.

Publicerat av

Oskar Dahlbom

Filmintresserad medievetare bosatt i Lund. Ursprungligen från Gotland. Nybliven pappa till världens finaste Gusten.