En skön kväll

Gårdagen var mer eller mindre perfekt i all sin enkelhet. 1 påse chips, 2 folköl och tre avsnitt Masters of Horror s.2. Det behöver inte vara mer avancerat än så. Synd bara att andra säsongen av denna unika serie inte alls håller måttet, den känns ofärdig och desperat. John Carpenter’s Pro-Life är inkompentent utförd och evigheter ifrån hans första försök: Cigarette Burns. Jag kommer på mig själv med att tänka på den svenska nationalhjälten Mats-Helge Olsson vilket både är bra och dåligt, dock mest det senare … Ja, ja, den kanske bättrar sig med Argento’s Pelts som jag hört mycket bra om.
Lyckades också klämma i mig Glen Morgan’s remake av Bob Clark’s fantastiska Black Christmas, vilket var ett snedsteg. Hädanefter ska jag försöka undvika dessa nyversioner.
Tredje filmen som programserien Project Greenlight (Matt Damon och Ben Affleck’s reality serie där man får följa filmarbetet från A till Ö) lyckats alstra fram är Feast. Efter att ha misslyckats med halvdana coming-of-age filmer som Stolen Summer och The Battle of Shaker Heights (vilka finansiellt sett floppat rejält) har man här tagit hjälp av Wes Craven och levererar, som namnet kanske avslöjar, en grisig skräckis med otroligt skönt persongalleri, svart humor och bra effekter. Det bästa jag sett på länge!