Djursex i Cannes

Cannes festivalen innebär Stephen Frears, Maggie Cheung och Roy Andersson … Cannes festivalen innebär även dokumentärt tidelag i den film som jag längtar efter allra mest just nu: Zoo. A look at the life of a Seattle man who died as a result of an unusual encounter with a horse. Förhandskritiken varnar för en stark, ömsint, film där män som älskar djur får tillfället att visa sina mjuka sidor … hmm, intressant. Kanske ingenting man drar med farmor på, men en arbetskamrat eller en kär vän. Nåväl, spana in trailern här och börja längta du med!
Vad gäller människans snedvridna intresse av djur, och då snackar vi snedvridna, så står ju annars Peter Greenaway högt i kurs med sin A Zed & Two Noughts , Z00 tacklar sorg in i det extrema, in i det övergenialas trånga vrår och kanter. Ett arty spektakel där ett flertal ruttnande djur speglar den inre dekadens som filmens protagonister genomgår. Förfallet ackompanjerar givetvis Michael Nyman (som alltid när det gäller Greenaway). Och förresten om ni nu, mot all förmodan, inte sett Kocken, tjuven, hans fru och hennes älskare så se då fan till att göra det omedelbart!