Som honung för en torr och tråkig hals

Tribeca Film Festival visar The Poughkeepsie Tapes, en dokumentär uppgörelse med The Water Street Butcher, James Nelson Foley. (amerikansk seriemördare som mellan 1988 och 1994 mördade 8 – 38 prostituerade.) Filmen utgår från de tusentals videoband som FBI fann vid gripandet av Foley, innehållet på dessa sägs vara bland det värsta som någonsin skådat dagens ljus. Låter det läskigt? Jo, men så är det inte heller riktigt sant, ingenting är egentligen sant. När man kollar upp filmen på nätet så finner man diverse sidor som nyligen lagts upp för att bekräfta äktheten. Skaparna av filmen har till och med bemödat sig med att konstruera en skum japansk sida där bootlegs av de äkta banden säljes, en tjänst som för tillfället är nedlagd … Konceptet är vinnande, även om lögnen den här gången uppdagades rätt tidigt. Genialt och innovativt! En marknadsföring som enbart fungerar när det handlar om små indiefilmer som aldrig egentligen exploderar förrän de har premiär. Man bygger upp ett rykte, en legend och snacket är igång. Vi såg det hända med The Blair Witch Project och nu händer det igen. Lite synd bara att man inte kom på idén själv … Kolla in trailern här.