Shortbus

Shortbus inleds bombastiskt med att en av huvudkaraktärerna utför fellatio på sig själv och kommer i sin egen mun … (de där tre punkterna känns i det här fallet rätt motiverade) Otroligt kittlande må jag säga! Och hade filmen tagit slut där så hade man nog inte tänkt så mycket mer. Tur då att den fortsätter 90 minuter till och utvecklar sig själv till någonting betydligt större än bara en ”nakenchock”. Underhållande, smart och stimulerande. Detta trots att jag hade rätt svårt för figurerna i filmen, de var lite för performanceaktiga för min smak, om ni förstår vad jag menar. Jag tyckte dock väldigt mycket om de lite mer porriga delarna, de vågade vara ärliga i all sin nakenhet; riktigt grova alltså. Jag kommer ihåg att DN och SVD (eller för den delen alla finlemmade dagstidningar) hyllade filmen för att den visade sex utan att för den sakens skull upphetsa och att man därför inte kunde kalla det för porr. Jag håller inte med alls. Det knullas som fan i Shortbus, på samma sätt som i vilken porrfilm som helst och det är, om man råkar vakna upp på rätt sida: upphetsande! Men Shortbus får tydligen inte vara porr, inte om den ska till att klassas som bra film.