Återkomsten

Äntligen har Sylvester Stallone tagit sig i kragen och färdigställt Rambo 4. Än så länge har filmen inte fått ngt fast namn utan flera tillfälliga: Rambo 4 End of Peace, Rambo 4 Holy War, Rambo 4 In the Serpent’s Eye och Rambo 4 Pearl of the Cobra. Alla namn är såklart väldigt bra men bara ett kan vinna och låt det för bövelen bli Rambo 4 End of Peace.
Av den första trailern att döma (här) så kommer det att bjudas upp till dans för alla oss med barnasinnet kvar och som bara älskar patriotiska osmakligheter utan känsla för vart gränsen kan och bör dras. Sedan så blir det ju bara bättre av att Stallone går ut med att det är en film i kristendomens tecken (”man kan se det som en uppföljare till Passion of the Christ”) och att Rambo blir frälst, vilket jag har väldigt svårt att tro på efter att ha spanat in trailern ytterligare en gång. Ok för att man kan bli förlåten men man måste väl ändå dra strecket där någonstans vid 10000:ende kroppen.
Nåväl Stallone vet nog vad han pratar om, misströsta ej. Vidare så har han (Stallone) gått ut med att även Rocky Balboa var en kristen film, vilket känns lite konstigt nu i efterhand. Hur mycket dold propaganda har man egentligen fått i sig? Näe men seriöst om man gör lite research på ämnet så blir det rätt paradoxalt. Gå tex i på catholicnewsagency.com så kan ni få er ett gott skratt. Kristna nissar kommenterar Rambos återkomst med: Thank the Lord! och God Bless you Stallone. Herregud! Här snackar vi alltså om en mördarmaskin utan ånger som bara älskar att förinta minoriteter på löpande band. Ack ja, det är skönt att slippa vara kristen och behöva hyckla, nu kan man istället njuta fullt ut av de dumheter Sly kommer att släppa lös inom kort. Så länge kan man ju alltid gå runt och längta efter andra nödvändiga uppföljare: Tango & Cash 2, D-Tox 2 och sist men inte minst Cobra 2.