Min tråkiga farbror Renny

Det är ngnting speciellt med tåg, som de rör sig och med vilken kraft. Man kan inte sluta tänka på vad som skulle hända med tåget om man lade tex en spik på spåret. Eller en hammare. Eller en liten liten näve dankar (om ni nu kommer ihåg dessa barndomens spelkulor av järn). Det krävs nog inte så mycket, om man vet vad man gör.

Så där sitter jag första halvtimmen, tänker på massmord. Sedan slår jag på datorn och kollar på Renny Harlins senaste film The Covenant. Renny Harlin har ju i ärlighetens namn inte inte tillfört världen så mycket, vad gäller film. Låt se, han har gjort Long Kiss Goodnight och … och … Terror på Elm Street 4. (Den senare värld att nämna enbart för att den innehåller en scen med en kackerlacka)

The Covenant var lite grann som Förhäxad möter Beverly Hills med en större budget och mer softat naket. Alltså lite mumbo jumbo i high school miljö, ngn magisk häxkrets av coola tonårspågar slogs mot en apart släkting som inte fått reda på spelreglerna i lagom tid. + en massa lama effekter som aldrig tog slut. TRÅKIGT! Mycket roligare att tänka tågolyckor istället. Men inga barn får åka med, inte heller några gamla människor (med undantag för de elaka och fula).