Masken

Det märkligaste som hänt under denna GBG vistelse var nog masken vi fann och som vi sedan lade i en skottkärra fylld med vatten. Var det verkligen en mask? Låt mig beskriva den: ca 20 cm lång, 0,5 mm tjock, gul med svaga bruna fläckar runt magtrakten, huvudet en aning större än kroppen, två knappt synliga ögon. Tilläggas kan att den tyckte om att slingra ihop sig till en boll, eller en kringla kanske man ska säga. Jag vågade inte hålla i masken.
En gång tidigare hade jag stött på någonting liknande. Det var i de djupaste delarna av Australiens regnskog och bilen hade gjort en paus för att vi skulle få lufta oss. jag hann inte göra mer än utbrista: titta en Wallabee, innan det stack till i min ena vad, en otäck snabb smärta. När jag tittade ner såg jag ngt slags kryp och det trängde in i mitt kött. Svansen stack ut och jag nöp tag i den med mina fingrar som var svettiga och krypet slemmigt. Trots detta så lyckades jag dra ut vad det nu var. Hålet i min vad slöt sig och mellan mina fingrar sprattlade en beige mask …

Vad var det? Förslag mailas eller SMS:as