2 kortisar

Vacancy med Kate Beckinsale och Luke Wilson imponerade i alla sin enkelhet, lågbudget Hostel-light som även påminde lite om Them. Trasigt par på en sista biltur tar en genväg som visar sig vara lite längre och jobbigare än den vanliga vägen, minst sagt … Synd bara att de även i denna skräckis känt sig tvingade till att dra upp mobiltelefonens saknade täckning, teknikens utveckling har inte bara varit positiv.

Zodiac som är Finchers återkomst (måste man väl ändå säga) är en film som osar stabilt hantverk; karaktärerna, atmosfären och spänningen. Allt är så jävla planerat! Jag brukar ha rätt svårt för utstuderade klassiker annars men i Zodiac’s fall är det svårt att inte ge efter och bara njuta av … allt. Och för första gången på länge tyckte man att en näst intill 3 timmar lång film skulle ha kunnat vara mycket längre.