Konst – igt

Tim Palen har designat art-work för den nya tidens skräck (Hostel, Cabin Fever, Saw). Det är han som står bakom tidernas (smärre överdrift kanske …) poster, den till Hostel 2 där Bijou Phillips står och håller i sitt eget huvud (här). Nu släpper han ifrån sig en stor del av sin karriär i boken Guts, inpackad som ett stycke högrev, såklart. Tim Palen är en av få som verkligen kan det där med att förvränga det groteska till skönhet och, i brist på bättre ord, konst. Han älskar att förföra med ett material som egentligen inte är gångbart förutom på ett undergroundaktig nivå och det är såå snyggt!

Gör mig nu redo för Begotten, E. Elias Merhige’s surrealistiska mardröm från 1991. Lite trivia från Amazon.com: Approximately eight to ten hours of optical work – re-photographing, visual treatments, and filtering – was required to produce one minute of film. The total postproduction period for the 78-minute movie was eight months.. Begotten sätter tydligen tonen rätt snabbt med att Gud skär sönder sig själv med ett rakblad … för övrigt så är det Marilyn Manson’s favoritfilm.