Shrek den sämsta

Jag är i Stockholm en sväng igen. Blandar lite jobb och semester. Och eftersom Scandic är så vänliga att bjuda på internetuppkoppling på hotellrummen så kan jag surfa och blogga också.

Lite tid över betyder att jag kommit ifatt med vissa filmnyheter. Vissa mer spännande än andra. Fast så fort jag börjar nysta bland alla rykten, trailers och intervjuer så tappar jag all uppfattning om tid. Två timmar stal interwebben ifrån mig idag. Minst. Bara så där. Läskigt.

Shrek den tredje
Jag har varit på bio också. Det blev Shrek the Third. Det var inte en helt obehaglig upplevelse, men nästan. Precis som Natalie Petryk beskriver det i sin utmärkta recension så går filmen på tomgång nästan från första filmrutan. Skämten var lite plattare än tidigare och referenserna höll sig mer till sagorna än populärkulturen. Animationen håller fortfarande men vi har sett allt förut och det håller inte som ursäkt för att ta sig till en biograf nära dig. En liten tröst var att vi tack vare rabattcheckar inte behövde betala fullt pris. Min sambo lyckades också sitta i rätt stol när ett antal Shreköron lottades ut. Att se henne i de söta öronen var en desto större tröst. Jag i öronen? Not so much.

Publicerat av

Oskar Dahlbom

Filmintresserad medievetare bosatt i Lund. Ursprungligen från Gotland. Nybliven pappa till världens finaste Gusten.