Många monster blir det

phpthumb.jpg

En synnerligen snabb och hastigt påkommen affärsresa leder till att jag får chansen att se Rob Zombies Halloween. Jag vet att jag tjatat om denna film ett bra tag nu, men faktum är att den är av stor relevans för alla cineaster, eller borde vara det i alla fall, och förtjänar all uppmärksamhet. Detta är en stor händelse!

Rob Zombie har mer eller mindre fått fria händer att tolka ursprungsidén och gör det på sitt eget sätt, utan att för den delen svika fansen av de tidigare delarna i franchisesagan. Zombie har gjort en film som levererar. Den överträffar klart alla delar efter Carpenters original, även om nu detta inte är speciellt svårt och lyckas med konststycket att fördjupa Michael Myers karaktär åt det mer personliga hållet samtidigt som hans ondska förblir konstant..

Som vanligt när det handlar om Rob Zombie så bjuds vi på en hel del estetiserat trash, det blir dumma bönder (med skägg och mustasch), nakna brudar, diskbänksrealism, runda ord och fumligt tonårssex. Ibland känns det krystat men för det mesta så håller det, till exempel i inledande scener när Michaels familj presenteras, familjelycka är bara förnamnet. Så med den här filmen ur vägen kan vi börja längta efter nästa Zombie prestation, förhoppningsvis en uppföljare till The Devil’s Rejects.

Tog mig också tid att spana in Captivity, ännu en film där dåliga pojkar leker med knivar, rep och dockor. Rätt trött Saw kopia som nog kommer att vara bortglömd inom kort, dock med snygga bilder, en schysst tjockis som en av psykopaterna och lagom längd: 1, 20.
I korthet, supermodell tillfångatas, hålls isolerad och utsätts för tortyr modell light och sen inte så mycket mer tyvärr. Någon slags skruvad Hollywoodsk moral existerar säkert uti premissen men den skiter man rätt grovt och mycket i.

Not till framtida tågresor: undvik att kolla på tortyrfilm bredvid gamla tanter som inte förstår att hålla käft utan ständigt stör med dumma frågor såsom: varför borrar han flickan i kinden? Varför stänger han in flickan i en glaslåda och fyller den med sand? För att hon inte ska kunna andas fattar du väl kärring!