Tillbaka

Det är lite kul att man numera inte ens behöver ha sett Filmkrönikan för att kunna uttala sig negativt om det. Med detta i åtanke ger jag förra avsnittet 1 av 1000000 i betyg (1 är alltså sämst och inte bäst)

Annars har jag ägnat de närmaste 2 dagarna åt häftiga affärsförhandlingar i Köpenhamn. Vi lyckades sluta ett antal viktiga ”deals” (procentuellt sett så stod jag, personligen, för majoriteten av dem) så att stämningen var på topp. Resans höjdpunkt? Jo, det var nog när chefen viskade jävligt bra jobbat grabben i mitt öra. Och han var inte ens full, eller inte mycket i alla fall, sådant värmer vill jag lova. Han kan förvänta sig ett ex Motorsågsmassakern på skrivbordet imorgon.

Béatrice Dalle övertygade mig i Claire Denis pretentiösa vampyrfilm Trouble Every Day (med ett bra soundtrack av Tindersticks), minns scenen där hon promenerar/dansar förbi en fast kamera mot en vit vägg täckt av blod; så snyggt. Nu spelar hon med i franska À L’intérieur (Inside), en film som lovordats som det otäckaste på länge. Trailern är snygg och i väntan på helheten får man väl sätta sig ner och kolla in något annat franskt så länge, Ensam mot alla kanske.