Ge fan i vår konst

Andres Serrano visar upp History of Sex i Lund och en massa idioter ställer till med problem. Blickar tillbaka på en tid för cirkus 7 år sedan då en klasskamrat tapetserat sin ytterdörr med Serranos Piss Christ (studentbostad, ni vet) och fick pappersutklippet nedrivet av något as utan känsla för vare sig konst eller hyfs. Nu händer alltså samma sak igen!Låt mig bara säga såhär: ibland är en kuk i en fitta mycket mer än bara en kuk i en fitta. Ibland ligger det någonting under ytan och nästan alltid är konsten individuell, dvs att varje enskild människa tolkar den på sitt eget sätt. Ett betydande konstverk är alltid lika med mängden av betraktare. Så till er som med yxor och kofoter gick in för att förstöra och barbarisera ett monument av importans och själfullhet: ge fan i vår konst!

2 reaktioner till “Ge fan i vår konst”

  1. Kulturens finrum … vilka fina rum menar du egentligen? Om du menar de vidriga utrymmen som i allmänhet sysslar med att sprida tristess och monotoni så hade jag faktiskt föredragit mer tidelag.

  2. Nu handlade det inte om att förstöra en tavla med en kuk på utan om att ”konstnären” visar tidelag och annat förkastligt. Djurporr borde vara förbjudet och inte visas upp i kulturens finrum.

Kommentarer inaktiverade.