Californication

Det är alltid lika kul att se gamla halvbleka skådisar göra comeback och slå knockout i 15e ronden. David Duchovny är den senaste i raden att resa sig upp och vispa som en galning med allt som har med utstrålning och pondus att göra. I Showtimeserien Californication kör han racet som författaren Hank Moody som gått vilse i sitt eget kändisskap och som har stora problem med att hantera livet på det stora hela, vilket leder till att han vilt förlustar sig med allt och alla, inga djur dock, super som en galning och dagligen förolämpar det mesta som kommer i hans väg. En idiot helt enkelt. Men som alla idioter är han underhållande och kommer ofta väldigt nära sanningen med sina svidande, starkt riktade, kommentarer. Man gillar honom skarpt. Dessutom levereras avsnitten likt Weeds i 30 minuters format, vilket är det bästa formatet. Är det här Showtimes egna lilla grej eller? Vilket som så funkar det, man hinner lätt med att spana in ett avsnitt om dagen även om ens schema pockar på och nästan rinner över.