Spöken på film

Det var ett tag sedan man såg en vettig spökfilm så det såklart att man nappade på en inbjudan till Håfströms senaste film 1408, med väldigt låga förväntningar skall tilläggas, det var länge sedan Håfström imponerade på mig. Men 1408 visar sig vara både skrämmande och annorlunda, vilket dagens filmer inte brukar vara. För det första så förstår den hela grejen med att begränsa spelplanen till ett endaste rum med en ickerumslig bakgrundshistoria, i detta fall huvudkaraktärens avlidna dotter, för det andra så vågar den vara banal och överdriven – å vad skönt det är att se blod rinna från väggarna igen, minnen från barndomen och Huset som Gud Glömde.

Så du kan gå och se 1408 utan att skämmas. Filmen är jävligt otäck och mänsklig – i det här fallet är det befogat. Jag antar att Håfström i och med denna har lagt grunden för sin framtid i Hollywood och aldrig mer kommer att göra film i Sverige, som Hallström, men det är väl lika bra det då 1408 är det bästa han någonsin gjort.

Ska ta mig en titt på den svenska indierullen Brorsan Såsett ikväll, har hört rätt bra saker om den så man kan ju alltid hoppas, trailern var ju ok.

Och snart släpps biljetterna till Stockholms Filmfestival!

3 reaktioner till “Spöken på film”

  1. Ok, bara undrade.
    Jag är en av upphovsmännen till filmen och satt å googlade lite. Nåväl, hoppas du tycker den är underhållande. Ta den bara för vad det är och ha inte för höga förväntningar.

  2. Jag har inte hunnit se den ännu, tyvärr, ska försöka nu i veckan, ser fram emot det!

Kommentarer inaktiverade.