Rätt håll…

Äntligen satsar sverige på film. Ekonomiskt i allafall. Och det syns. Tog med mina älskade föräldrar på bio och såg Arn på eftermiddags matiné. Okej, jag är inte helt såld. Jag skulle nog kunna sitta och leta efter en hel massa saker som jag skulle vilja ändra på och kritisera. Men jag tänker inte göra det. Istället tänker jag ta upp det jag tyckte var positivt. Först och främst reagerade jag på Cecilia Algotsdotter (Sofia Helin). blev lite besviken på att den vackra svenska flickan som vanligt hade långt flygande blont hår och stora ögon. Men så såg jag hennes lilla skönhets fläck, ärren vid munnen (min pappa reagerade på det och tyckte att det förstörde mycket) men själv tyckte jag att det gjorde henne verkligare och mycket mer intressant utseendemässigt.
Jag var fashinerad av en film som trots den amerikanska känslan handlade om vår svenska historia. Något som jag är pinsamt okunnig om. Efter att ha läst på om tempelriddarnas historia inser jag vilken roll de har spelat i historien. Jag tyckte om att språken blandades, precis som de skulle göras i verkligheten. Jag tyckte även om den balans det fanns mellan muslimer och kristna på slutet av filmen. Tänk vad lite pengar och samarbete kan göra för en film. Nu håller jag tummarna för lite fler storsatsningar och att fler regissörer ska få en chans att verkligen uttrycka sina idéer på filmduken. För är det inte ett av livets stora nöjen, popcorn, papper som prasslar i biomörkret, den långa reklamen och till slut filmen! Som låter mig fly en liten liten stund in i någons fantasier och hårda arbete. Så jag har höga förhoppningar om bioåret 2008 och ser fram emot att ha större tillgång till utbudet. Jag tror att jag ska ta itu med Bondfilmerna nu när den 22 officiella filmen släpps och Dame Judi Dench kommer att medverka igen. Om dom nu kör igång med uppföljare även på James Bond så måste man kanske hänga med lite. Harry Potters sjätte film kommer ut i slutet av året och har samma regissör (David Yates) som den som släpptes 2007 så jag har stora förhoppningar. Ser också fram emot Solstorm och hoppas på många vackra bilder från Norrland.
Så 2008 kommer att bli ett fantastiskt år. Så från mig till alla er… God fortsättning!