Transformers

Filmen var bra, men den kunde ha varit bättre. Visst, det är en film baserad på leksaker, men är den gjord för barn eller vuxna?
Actionscenerna var det inget fel på, och tekninken var suverän – jag syftar på då robotarna omvandlas till fordon. Utsökt. Men varför inte låta det vara den häftiga actionfilm (leksaksgrunden till trots) den skulle kunna vara, och ta bort alla klichéer för en gångs skull? Varför måste huvudrollen alltid vara en nördig pojke som i slutet på filmen får ihop det med den coola tjejen? Varför måste man lägga in onödigt löjliga skämt med jämna mellanrum? Varför är vissa karaktärer så fåninga och icke trovärdiga? Och varför pratar robotarna – som kommer från en annan planet – engelska sinsemellan?
Eller, ännu hellre, varför inte skära ner på våldet, och låta det vara den coola barnfilm den hade kunnat vara, kryddad med skämt och roliga karaktärer? Det känns som filmskaparna inte kunde bestämma sig om de skulle göra en barnfilm eller en vuxenfilm. Resultatet blev i stället varken eller. Den har ju en 11-årsgräns, och i USA är det 14 år som gäller. Så den åldersgrupp den egentligen borde vara gjord för, 9-10-åringar (med tanke på vilka som faktiskt leker med Transformers) får inte se den på grund av allt våld. Jag får det inte att gå ihop riktigt.
Lyckligtvis är jag den enda i gänget som känner såhär. Alla andra var lyriska…