Fest och förkylning

Filmfestivalen har kommit halvvägs, vilket man bland annat märker på folk blir mer och mer förkylda. Berlin-influensan har som vanligt hunnit sprida sig ordentligt i biomörkret. I dag märker man också att stämningen är aningen förväntansfull bland journalisterna i pressloungen – Madonna kommer nämligen hit för premiären av Filth and wisdom, hennes debut som filmregissör. Presskonferens kl 17.00, återkommer med rapport.

Man hör ju på ordet film-fest-ival är det rör sig om både film och fest. Och det är snarare på festerna än filmvisningarna som man bör befinna sig om man vill lyckas i filmbranschen. Det pågår ett ständigt nätverkande och visitkortsbytande kvällarna igenom på de olika filminstitutens och filmbolagens fester. Hett rykte: Känd, bufflig hollywoodproducent skickade en limousin för att plocka upp en svensk skådespelerska han fattat tycke för, till en fest i måndags kväll (inga namn nämnda, då Film.nu inte är någon skvallercentral).

På de fester jag hittills varit på har jag pratat med producenter, regissörer, skådespelare och annat filmfolk från så skilda delar av världen som USA, Korea, Tyskland(!), Sverige, Frankrike, Israel, Finland, Norge, England … för att nämna några. Alla är väldigt öppna för att diskutera samarbeten – och det är inte bara vimmelsnack, möten på fester leder ofta till (mer seriösa) möten dagen därpå på filmmarknaden eller hotellen. Har hört talas om många intressanta projekt på gång. Mer om det vid senare tillfälle. Nu blir det en sväng till filmmarknaden innan Madonna-cirkusen drar igång.

Fotnot: Medan jag skrev det här inlägget har jag räknat till ca 36 hostar och nysningar runt omkring i loungen.