Queen Raquela slog Madonna

Madonna på teve i Berlin
Madonna på teve i Berlin.

Cirkus Madonna drog in i Berlin och allt blev kaos. Jag kom i god tid till presskonferensen, en halvtimme i förväg trodde jag skulle räcka. Men där hade jag fel. Madonnas pr-folk hade sagt till festivalen att de inte fick släppa in för mycket folk på presskonferensen. Därför blev det stopp ett par meter från dörren. Trots flera övertalningsförsök gick det inget vidare, utan vi journalister blev hänvisade storbildsskärmar där presskonferens skulle visas. Ett par kvinnor som stod precis framför mig hade sitt eget sätt att försöka övertala vakten som stod i dörren att släppa in dem – de började klappa honom på armen, i hopp om att han skulle mjukna lite. Vakten föll inte till föga – han blev dock lika röd i ansiktet som hans vinröda kavaj.

Fotoblixtarna bländade rejält.
Fotoblixtarna bländade rejält.

Självklart var Madonna sen, men när hon väl kom blev fotograferna naturligtvis som galna. Först var alla vanligtvis ganska skrikiga fotografer knäpptysta (det hade nämligen pr-folket sagt att de var tvungna att vara) och det enda som lät var tusentals klick-klickljud från alla kameror. Efter några minuter kunde dock de inte hålla sig längre och började ”Madonna, look here, look here”. Pr-folkets ”hysch, hysch” hjälpte föga.

Istället för att titta på presskonferensen på storbildsteve valde jag att gå och se den isländska filmen The amazing truth about Queen Raquela. Något jag inte ångrar.