Madonna överraskade

Jag hade inte några höga förväntningar på Madonnas regidebut Filth and wisdom när jag satte mig i biofåtöljen, aningen sömndrucken, i morse. Snacket bland filmfolket på festivalen gick ungefär ”ja, det kan ju i alla fall inte bli sämre än hennes mans filmer”. Slackertypen A.K. har flyttat till London från Ukraina för att uppfylla sin dröm om att bli en internationella stjärna. Han är sångare i bandet Gogol Bordello (som existerar även i verkligheten) och extraknäcker med att uppfylla gifta mäns drömmar, på ett aningen udda sätt. Han bor tillsammans med två tjejer, Juliette och Holly, som även de kämpar för att nå sina drömmars mål.

Mina låga förväntningar då? Jo, Madonna överträffade dem faktiskt. Filth and wisdom är inget mästerverk, men det är en både rolig och lite charmig historia som helt klart är sevärd. Skådespelaren Eugene Hutz (som spelar A.K.) drar dock mycket av lasset själv. Han är minst lika rolig här som i Everything is Illuminated (som tyvärr inte fick någon riktig biopremiär i Sverige).