Casey är man nr. 1

Att Gone Baby Gone får ljumma recensioner på grund utav Ben Afflecks regisserande kan jag förstå, trångsynthet och missunnsamhet kommer alltid att vara en del av denna värld, men att det hindrar huvudrollsinnehavaren Casey Affleck från att hyllas svider. Casey med sitt loja avslappnande spel, så nära arrogans man kan komma utan att det för den delen känns det minsta oangeläget, tvärtom; ren och skär magnetism.

Casey tar vid där brorsan slutade efter Chasing Amy (fortfarande en av de bästa filmer som någonsin gjorts) och utvecklar dennes, dåtida, talang till gottigottgott för både ögon och själ. Låt oss för bövelen bara hoppas på att han lämnar superhjältefilmerna i fred … Och har ni ännu inte sett Lonesome Jim så råder jag er att göra så ögonaböj! Bara en sådan sak som att Casey heter Jim och fått sparken som hundpromenerare borde räcka …

Dagens djur: jätte