Både det ena och det andra

I nya Nöjesguiden talar en zoofil ut om hennes förkärlek för djur och att denna inte skiljer sig nämnvärt från en allmän sådan. Öppenhjärtligt avslöjar hon förhållanden med både hundar och hästar, två arter som hon även älskat med; detaljerade uppgifter om detta lämnar hon åt fantasin. Ja, det gör hon onekligen. Huruvida zoofilen finns på riktigt eller om artikeln bara är uppdiktad spelar inte så stor roll, underhållande läsning är det vilket som. Och frågan kvarstår: för eller emot?

Dario Argento avslutar sin Three Mothers trilogi med Mother of Tears, Asia Argento spelar huvudrollen i vad som skulle ha kunnat bli århundradets film men som tyvärr bara blir sådär. Vad man först kommer att tänka på är hur våldet på film har utvecklats allt eftersom tiden rullat på. De första två delarna Suspiria och Inferno var onda på det där subtila långsamma sättet tex the Others men Mother of Tears vräker på som bara fan med barnamord, tarmkavalkader och blod i mängder. Jag brukar inte ha problem med dylika saker annars men i det här fallet känns det bara krystat och påtvingat. Men jag kan förstå Dario, han känner pressen (fanmässigt och åldersmässigt sett) och försöker panikartat att förenkla vad som inte går att förenkla, nämligen en succé. Dario själv verkar dock inte bry sig nämnvärt, han är redan igång med sin nästa film. En giallo med namnet Giallo (fantastiskt!!!) och inte nog med det: Vincent Gallo ska spela en av huvudrollerna!!!

Missa förresten inte Voice tv torsdagar kl. 17 med mig i rutan som filmexpert. Trist nog gick de inte med på att låta mig bära min mossgröna huva, ej heller pixla mitt ansikte.

dagens djur: insekt